Vi som arbetar med Girls’ Camp

Vi som arbetar på Girls’ Camp är roliga och snälla.
Vi har varit på läger själva när vi var små,
så vi vet hur det känns att åka på läger första gången.
Det kan vara skönt att veta,
om det är första gången du åker på läger.
Du kan alltid komma till oss och prata
om det är något som gör dig ledsen eller
något som du funderar över, till och med mitt i natten.
Vi är bra på allt från hemlängtan till jobbiga bästisar och drömmar.

Alla har vi skådespelat, sjungit, dansat, skrivit,
målat, sjungit, regisserat, sysslat med musik,
och jobbat med barn och ungdomar på olika sätt.

Anna Nevander

Anna är operasångerska. Det betyder väldigt många höga, och högljudda, toner (opera är teater där man sjunger allting istället för talar,  och sjunger på italienska). Och filmskådespelerska. Hon har spelat i en hel del filmer, och en del finns att ladda ner på nätet. Anna håller också på med att göra egna filmer, och sen skriver hon och målar och har sjungit musikal och jazz med mera. När hon var liten dansade hon både balett, flamenco och street dance.
Anna startade Girls’ Camp och har arbetat som regissör för barn- och ungdoms-teater. Hon arbetar nu som filmproducent och filmregissör med fokus på barn- och ungdomsprojekt.

Louise NevanderLouise – Lolo –  fotar jättemycket och är en duktig fotograf. Det är Lolo som har tagit de flesta fotona här på hemsidan. Hon har också pluggat en massa språk och pratar 8 stycken (gissa hur många glosor hon har pluggat?). Hon är väldigt duktig på piano och gitarr och brukar spela gitarr på kvällarna på lägret när vi softar och grillar marshmallows och tar det lugnt. Hon är också bra på tennis och bollsporter och har tävlat i Lugi Gymnastik i tio år bland annat i SM, och är därför en hejare på volter. Fast nu för tiden gör hon bara volter på skidor.
 Hon läser också humanekologi som handlar om vad olika personer tycker om naturen och har tillsammans med Anna varit i Söderhavet och kollat på vad de tycker om  naturen. Det ni! Om ni läser humanekologi när ni blir stora så får ni också göra sånt.
Lolo har varit gymnastiktränare, tennistränare och skidlärare för barn.

Anna Pernevall

DSC_0085 (2)

Anna gillar att ha många saker på gång och är bra på lite av varje. Hon lär sig namn snabbare än någon annan och håller koll på allt och alla. När Anna bodde i Lund var hon med i Lilla Teatern och Lukkan och spelade mycket teater. Drömmen är att någon gång stå på scen i en riktig teater eller musikal. Anna har rest jättemycket och bott utomlands och fasineras av världen, hon älskar att möta nya människor och kulturer. På sina resor har hon testat häftiga saker som att surfa, segla, åka snowboard och dyka. Hon gillar även basket som hon spelade i EOS, där hon även var tränare för ett tjejlag. Hon har en stor passion för matlagning och bakning, hon är speciellt galen i kladdkaka som hon kan receptet på utantill. Anna tycker att Girls’ Camp är det bästa på hela sommaren, hon älskar alla unika skådespel men också att man får komma bort från staden och vara nära naturen. Och såklart alla underbara tjejer!

Rebecka Thelaus

11535810_867430453322785_5793979659287205300_n

Rebecka älskar Girls’ Camp och älskade hon att vara på läger när hon själv var barn! Det var så roligt med nya kompisar och spännande aktiviteter så hon åkte sommar efter sommar. Rebecka tycker om att dansa och spela teater. På gymnasiet gick hon musikalskola där man fick sjunga, dansa och skådespela och det var jätteroligt. Hon hann vara med i 11 föreställningar på tre år och lärde sig jättemycket om att stå på scen. Nu för tiden dansar Rebecka mest på fritiden eftersom hon läser till läkare. Det är också kul men Girls’ Camp-livet är ändå bäst så hon fortsätter med det på somrarna. Absolut roligast tycker Rebecka det är att lära känna alla deltagare och att få hänga och snacka tjejsnack. Rebecka har också under flera år arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättning, bl.a. på LSS-boenden.

Olivia Skoog

Olivia är uppväxt i Lund som äldsta syskonet i en stor familj. Hon har pluggat teater i Paris och London och i Göteborg har hon startat med en egen teatergrupp, som spelar barn- och ungdomsteater. Hon jobbar både som skådespelare, regissör och manusförfattare. Hennes största passioner i livet är teater, musik och annan scenkonst. Hon tycker också mycket om att resa runt i världen och älskar att hitta nya miljöer, människor och kulturer, och att utsätta sig för tuffa, sportiga utmaningar som att surfa och att dyka. Hon är väldigt bra på att berätta sagor och sjukt bra på att kicka boll – Olivia har nämligen spelat fotboll i jättemånga år och tävlat massor med sitt lag. Olivia har lett teatergrupper för barn på Lilla Teatern i Lund och hon har även arbetat på skola och förskola. Det bästa med Girls Camp tycker hon är att få träffa och lära känna alla underbara tjejer. Att få uppleva alla roliga och spännande skådespel på lägret gör att hon alltid vill ha en sommar till med Girls Camp.

Fanny Rading Heyman

Fanny älskar att rita och måla och är landskapsarkitekt till vardags. Landskapsarkitekt är en sån som ritar upp hur parker och trädgårdar ska se ut. Hon tycker också jättemycket om kläder och smycken, och gillar design och inredning. Fanny älskar musik och har åkt på jättemånga musikfestivaler, bland annat den jättestora festivalen i Roskilde i Danmark. Där tältar folk i flera dagar och så är det massor av bra konserter, men när det regnar blir det jättemycket lera också. Ett år när Fanny var där så var det så mycket lera att man fick gå i gummistövlar hela tiden, och Fanny var rädd att gummistövlarna skulle fastna på hennes fötter så hon inte fick av dem, för det gjorde de på en del. Men Fanny var modig och stannade ändå för musikens skull. Fanny är grym på att laga mat och var Girls’ Camp’s första egna lyx-kock. Fanny har jobbat på dagis.

Signe KjellmanSigne älskar att skriva och vill bli författare. Speciellt tycker hon om riktigt hårresande mordgåtor och kusliga historier. Det är Signe som hittar på alla spökrundor på Girls’ Camp, tillsammans med Lolo. En gång vågade de själva bara gå halva spökrundan som de hade gjort (då tvingade Anna dem att göra den mindre läskig så att inte lägertjejerna skulle bli alldeles skrämda från vettet. Lolo och Signe försökte övertyga Anna om att spökrundan var lagom hemsk fast de själva inte vågade gå den). Signe skriver också dikter och noveller och teaterpjäser, och är själv bra på att spela teater. Hon är också tokig i att resa, och har bland annat varit på Sri Lanka som ligger i närheten av Indien.
Signe har lett tjejgrupper i samarbete med Ungdomsmottagningen.

Josefina Frenander

josefina - porträtt

Josefina älskar allt som har med träning att göra, hon dansar jättemycket och har tränat friidrott nästan hela sitt liv. Och så är hon konstnärlig och gillar att rita och måla, gärna hela nätterna så att hon ibland glömmer bort att både äta och sova. Hon tycker mycket om att spela teater men gör det nog mer med glädje och entusiasm än med kunskap och talang, men det fungerar också!
Josefina har arbetat med barn och ungdomar som ledare på ett konfirmationsläger, som ungdomsledare för barn i friidrott, och på förskola.

Karen Catalan

Namnlös

Karen älskar film och teater och vill bli filmregissör (det är den som bestämmer vad skådespelarna ska göra och säga på film). Hon har aldrig missat ett Girls’ Camp och det var faktiskt Girls’ Camp som fick henne att bli intresserad av att regissera egna teaterpjäser och filmer. Så om hon någonsin blir en stor filmregissör kommer hon alltid komma ihåg vart hon började sin resa! Karen är även en sportig tjej som har spelat bollsporter och dansat i supermånga år. Hon svettas också bakom trummorna för hon är med i ett band och är en grym trummis! Karen vill jobba med tjejgrupper, speciellt inom film.

Micha Widerberg Serák

904127_10200753899634863_1721976221_o

Micha är en mångsidig person som är intresserad av allt från sång till teater, design, skriva, och självklart hästar! Hon har varit aktiv inom ridsporten i snart tio år och har egen häst. Dock kan hon ibland bli lite frustrerad på sin häst och då kan det vara skönt att göra något kreativt. Micha älskar Girls’ Camp’s alla spännande skådespel och hon är speciellt förtjust i skådespelet “Ringarnas gåta”. Och just det, jag glömde säga att Micha är en höjdare på att baka! Hon har till och med en egen bak-blogg!

Saffo Natiello

Portfolio_IMG_1411

Saffo vill bli filmregissör eller videokonstnär, vilket innebär att hon helst av allt vill arbeta med media. Men Saffo gillar också att teckna och att vandra i skogen, och hon har rest mycket och blir ofta förtrollad av främmande platser och av att lära sig deras historia, och därför älskar hon bara gamla folksagor och myter! Och så sjunger hon i kör, rider och är med i en teatergrupp, och dessutom är hon mentor för en grupp unga teaterelever. Hon läser också mycket böcker, för det mesta fantasy, men även klassiker som Sherlock Holmes.

 Anna Fogelquist Bredford

DSC_0077 (2)

Anna är en riktig teaterapa och har enda sedan dagis haft scenen som sin absoluta favoritplats. Att lära sig krångliga gamla Shakespeare-monologer utantill är hennes grej – även fast hon glömmer det mesta så fort sista föreställningen är över. Förutom att hon har spelat supermycket teater i olika pjäser har hon även varit med i musikal (en pjäs där man dansar och sjunger). Att vara med i alla spännande och roliga teaterlekar tycker Anna är det näst bästa med Girls’ Camp. Det bästa är att lära känna alla tjejerna som är med på lägret! Anna har även bott och jobbat i både Grekland och Norge, och har förutom det rest runt i massa länder. Hon älskar att testa ny mat från olika länder och att besöka platser man endast har läst om förut. Att försöka fånga alla intryck genom kameralinsen är något som hon tycker är sjukt kul. Oftast blir det inte lika bra fotografier som hon har tänkt sig, men vad gör väl det! Att umgås med barn och ungdomar är något av det bästa Anna vet. Hon har varit barnvakt jättemycket och har efter studenten även jobbat på förskola.

Embla Ryde

18110497_1399793573413093_2105798872_n
Embla älskar att prova nya saker. Hon provar allt från spännande mat till nya alla nya instrument och alla nya sporter hon kan komma på! En gång drog hon med alla sina kompisar ut till en by långt ute i ingenstans bara för att få testa spela paintball – vilket var superskoj och Emblas lag vann! Embla tycker mycket om musik och spelar piano och sjunger. Därför gick hon ett gymnasium med musikinriktning. Men hon valde även den linjen för att hon behöver göra något aktivt och inte bara stitta still och räkna matte hela dagarna. Av alla de saker som Embla tycker om så toppar Girls’ Camp & Fantasy Camp absolut listan! Hon var själv på Girls’ Camp när hon var liten och känslan av att komma iväg till en gård med en massa kompisar i hennes egen ålder var helt obeskrivlig, för hennes hus hemma var fullt av irriterande storasyskon! Embla har efter ett flertal jobb förstått att hon tycker om att arbeta med människor så hon blev överlycklig när hon kunde börja jobba som ledare. När hon var på sitt första läger som ledare blev hon direkt övertygad om att hon hade det bästa jobbet av alla! Att få fortsätta som vuxen med att skådespela med alla barn, och nu själv få bidra till ett läger som har format henne så mycket själv, är helt otroligt, och dessutom är stämningen på lägren helt enkelt för underbar för att vara utan på sommaren!

Siri Hessman

DSC_0530 - version 2

Siri har alltid älskat att dansa, och faktiskt började hon redan som treåring med att dansa balett! Men hennes favoritdans är Bollywooddans, en sorts indisk dansstil med massor av fart och energi, och väldigt vackra glittriga kläder! Siri älskar också att spela teater och att sjunga och till vardags utbildar hon sig därför till musikalartist på en musikalskola, för musikal är teater där man också får sjunga och dansa, och då får Siri göra allt hon älskar! Hon älskar att stå på scenen och spela musikal, allra helst utomlands! Siri gillar också att resa och att utforska världen, och till skillnad från många så föredrar hon att göra något roligt i kallt väder till exempel som att gå i fjällen, framför att ligga och slöa där det är varmt som till exempel på en strand. Siri har tycker om att klä ut sig och när hon var liten brukade hon improvisera fram små scener tillsammans med sina två systrar, så att jobba på Girls’ Camp & Fantasy Camp är verkligen något som passar henne helt superbra! Men även fast hon älskar att spela både alla rollerna på lägren, både prinsessor och drakar, så tycker hon att det allra roligaste är att få lära känna alla barnen. Siri har praktiserat på ett internationellt dagis i Lund, där alla barnen pratade engelska.